Vastgoedtips

Een makelaarscommissie, zijn geld meer dan waard?

14 november 2018

De eerste vraag die bij velen opkomt als ze denken aan het verkopen van hun woning is of het werken met een makelaar een meerwaarde zou kunnen bieden. Daarom zetten we voor u even een aantal voordelen op een rijtje.

Geen administratieve rompslomp

Niet alleen voor maar ook na een verkoop komt een hele papierwinkel om de hoek kijken. Denk aan de vereiste documenten voor een verkoop zoals EPC, elektrische keuring, bodemattest etc. Een correcte en volledige afhandeling hiervan is complex en voor een leek absoluut geen pretje. Een makelaar is geroutineerd in deze materie en handelt alles piekfijn en correct voor je af. Geen zorgen, geen verassingen.

Tijdswinst

Niet alleen het hele administratieve gebeuren kan voor een onervaren persoon zeer tijdrovend zijn. Ook de bezoeken zelf, vaak ’s avonds en in het weekend, kunnen belastend zijn. Zeker als je al een hele werkdag of werkweek achter de rug hebt. Een expert kan zich hier veel flexibeler in opstellen en kan ook sneller inspelen op vragen van kandidaat-kopers.

Vakspecifieke kennis en een objectieve kijk

Een goede vakman is niet goedkoop. Toch beroepen mensen zich hier graag op voor gemoedsrust en een betrouwbaar resultaat. Als je deze lijn doortrekt is het logisch dat je voor de verkoop van jouw woning, uw allerbelangrijkste eigendom, ook de best mogelijke afhandeling wenst. Uw eigen huis verkopen is voor veel mensen bovendien een emotioneel gebeuren. Emotie en ratio gaan helaas niet hand in hand. Een makelaar sleurt deze last niet mee en kan objectief en met kennis van zaken oordelen en handelen bij de verkoop van uw huis.

Groot klantenbestand

Door de jaren heeft een makelaar contact gehad met een groot aantal geïnteresseerde  kopers. Vele daarvan zijn nog steeds op zoek naar hun droomwoning. Het samenbrengen van een koper met zijn droompand is waar de makelaar in uitblinkt. En het is juist dìe koper die bereid gaat zijn het meeste te betalen voor woning. Op deze manier kan een makelaar u de beste prijs garanderen voor uw woning en houdt u zelfs na aftrek van de makelaarscommissie nog meer over, en dit zorgeloos en zonder enige moeite.

Professioneel verkoper

Verkopen is een vak waar veel psychologie achter schuilgaat. U hebt zelf ongetwijfeld al ondervonden hoe een goede verkoper een verschil kan maken. Met een makelaar aan uw zijde geniet u zelf van dit verschil.

Ervaring in reclame en marketing

Een groot publiek bereiken is meer dan alleen een zoekertje op het internet. Een makelaar gooit niet willekeurig zijn lijn uit maar gaat met een sleepnet door strategische locaties en weerhoudt alleen het neusje van de zalm voor elke specifieke situatie.

Samengevat is het toch niet onbelangrijk om af te toetsen of je toch niet beter af bent met het inschakelen van een expert voor de verkoop van jouw woning. Je betaalt er een zeker prijs voor maar in de meeste gevallen kan de makelaar zijn meerwaarde meer dan bewijzen.