Vastgoedtips Vastgoedtrends

De ontwapenende charme van wonen in Leuven

04 april 2018

Wie denkt aan Leuven denkt automatisch aan de studenten, het gezellig rumoer en de talloze caféetjes en restaurants. Met zijn centrale ligging vlakbij Brussel, is mobiliteit bovendien troef. Wonen in Leuven is wonen in een drukke, maar gezellige stad.

 

Enkele kenmerken

Leuven is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant. Hoewel je zou denken dat Leuven dan een enorm grote stad zou moeten zijn, is niets minder waar. En dat is nu net de ontwapende charme. De combinatie van de sfeer en bedrevenheid van een grootstad met de dorpse gezelligheid en charme. De ruim 93.000 inwoners zijn verspreid over de stad zelf en deelgemeenten Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele, al ligt de populatie in de week een stuk hoger dankzij de talrijke studenten.

 

De gezellige drukte

Wie in Leuven gaat wonen, die kan niet om de studenten heen. Dat is nu eenmaal het hart van de stad. Dit zie je ook terug in de vele universiteitsgebouwen met de nodige grandeur, de talrijke studentenhuizen, een drukke uitgaansbuurt en cafés die altijd vol zitten: het geeft de binnenstad een gezellige uitstraling. Dit maakt de stad ideaal voor mensen die houden van een gezellige drukte. Tijdens het weekend en de vakanties, valt er dan weer een heel ander Leuven te ontdekken met vele initiatieven langs de Vaartkom en in de parken, is er voor iedereen wat wils. Ook de vele musea, concertzalen en exposities bieden een aangename afwisseling.

 

Vastgoed in Leuven

De vastgoedprijzen in Leuven zijn vergelijkbaar met de vastgoedprijzen in andere grote steden. Voor een woning betaal je gemiddeld 335.000 euro, voor een appartement betaal je ongeveer 250.000 euro. Ben je op zoek naar een nieuwe stek in Vlaams-Brabant? Contacteer ons dan zeker even voor advies en begeleiding!